top of page

UVJETI DOSTAVE

Dostava

1.1. Dostava u RH

Putem www.soskic.hr moguće je izvršiti kupnju proizvoda na teritoriju Republike Hrvatske što podrazumijeva i dostavu kupljenih proizvoda isključivo na tim područjima.

 

Korištenjem www.soskic.hr Prodavatelj smatra da je korisnik upoznat s Općim uvjetima kupnje te da iste prihvaća. Prodavatelj otklanja svaku odgovornost za sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Korisnik nije pročitao Uvjete kupnje.

1.2. Minimalna dostava

Minimalni iznos dostave je 1,00 kn.

1.3. Izvršavanje dostave

Dostavu radi Prodavatelj (putem svojih djelatnika) na području Zagreba i Zagrebačke Županije, a putem kurirske službe na ostalom području Republike Hrvatske. Dostava se radi na prag kućne ili poslovne adrese. Rok isporuke u RH  je najviše 48 sati po primitku uplate, a na području Zagreba i Zagrebačke Županije u većini slučajeva 24 sata. Cijena dostave iznosi 30,00 kuna (pdv uključen). Za iznose veće od 400,00kn dostava je besplatna. Dostava se vrši radnim danom najkasnije do 16 sati, a za područje grada Zagreba i subotom do 15 sati.

1.4. Isporuka kupcu

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnicu po primitku pošiljke.

Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem stanuje Kupac već samo do ulaza u stambenu zgradu.

1.5. Cijene dostave

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. Cijena dostave uključena je u cijenu Proizvoda ukoliko se radi o iznosu narudžbe koju Prodavatelj uvjetuje na svojim stranicama Internet trgovine. Ukoliko se dostava plaća, cijena dostave će jasno biti iskazana uz cijenu proizvoda.

1.6. Pregled prilikom preuzimanja

Prilikom preuzimanja dostavljenog Proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod, to jest provjeriti postoje li eventualno vidljiva vanjska oštećenja na pošiljci i/ili na samim proizvodima koji se nalaze unutar pošiljke i odmah ih reklamirati dostavnom      radniku, te odbiti preuzeti isporučene proizvode na kojima su vidljiva oštećenja. Obavezno otvoriti pošiljku pred dostavljačem i usporediti dostavljene proizvode s  dostavnicom, a ukoliko nešto nedostaje ili su isporučeni proizvodi koji nisu naručeni, odmah ih reklamirati dostavljaču.

1.7. Krivo isporučen proizvod

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog Proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene Proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata Proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen Proizvod.

1.8. Primitak pošiljke

Prilikom dostave, uz kupljeni Proizvod, Kupac dobiva račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati, ukoliko ne postoji razlog za reklamaciju. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke Kupac potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled te da je Proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja, da kvantitativno i kvalitativno odgovara proizvodima s računa te da su uz proizvode isporučene sve isprave sukladno zakonskim propisima.

Ako je Kupac prilikom pregleda dostavljenih proizvoda na gore opisan način našao razlog za reklamaciju, robu treba odmah reklamirati dostavljaču jer reklamacije prijavljene nakon isporuke dostavljenih Proizvoda, Prodavatelj neće uvažiti.

1.9. Odbijanje preuzimanja

Ukoliko Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga,

Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

bottom of page