RAKIJE I LIKERI

ŠLJIVOVICA

Naša Šljivovica se proizvodi od autohtone hrvatske sorte šljive Bistrice, koja je vrlo cijenjena sorta šljive i u današnje vrijeme ju je vrlo teško pronaći. Destilirana je u bakrenom kotlu te odležala šest mjeseci u hrastovim bačvama zapremnine petsto litara.

Udio alkohola: 40%

Idealna temperatura: - 

Dostupni volumeni: 0,5l i 1,0l

Preporuka konzumacije:

Po želji

VILJAMOVKA

Udio alkohola: 40%

Idealna temperatura: -

Dostupni volumeni: 0,5l i 1,0l

Preporuka konzumacije:

Konzumira se kao aperitiv, obavezno rashlađeno

Naša Viljamovka se dobiva od čiste kruške Williams koju dobavljamo od OPG-ova iz Slavonije, za jednu litru rakije viljamovke potrebno je oko deset kilograma kruške. Dobivena je destilacijom u tradicionalnom bakrenom kotlu. Koncetrirano, aromatično, balansirano, mekano.

TRAVARICA

Travaricu dobivamo armatiziranjem Komovice i odabranih trava koje dobavljamo od travara s Velebita. Macerat dobiven od aromatičnog bilja Velebita pruža našoj Travarici jedinstven i bogat okus. Macerat je odstajao mjesec dana prije punjenja u boce.

Udio alkohola: 40%

Idealna temperatura: -

Dostupni volumeni: 0,5l i 1,0l

Preporuka konzumacije:

Konzumira se rashlađena

VIŠNJEVAC

Višnjevac dobivamo maceriranjem višanja maraske u našoj Komovici pet mjeseci što daje pun i osebujam okus ovom izvrsnom likeru. Omiljen osobito kod ženske populacije, pije se ohlađeno ili s dodatkom leda.

Udio alkohola: 20%

Idealna temperatura: - 

Dostupni volumeni: 0,5l i 1,0l

Preporuka konzumacije:

Konzumira se rashlađen

ORAHOVICA

Šoškić Orahovac je tradicionalni gorko-slatki liker orašaste arome, uz poznata ljekovita svojstva, jamči užitak pamtljivog okusa i mirisa. Očuvanje bogate prirodne arome zelenog oraha osigurano je tradicionalnim načinom maceriranja zelenog ploda oraha u Komovici. Macerat odstajao pet mjeseci prije punjenja u boce.

Udio alkohola: 38%

Idealna temperatura: - 

Dostupni volumeni: 0,5l i 1,0l

Preporuka konzumacije:

Kao aperitiv

KOMOVICA

Šoškić Komovica je posve prirodna rakija koja se temelji isključivo na grožđanom komu, koji je nusproizvod vlastite proizvodnje vina. Nakon prešanja bez pristiska Kom ostaje na fermentaciji mjesec dana te se potom dvostruko destlira. Takvi načini prerade nam osiguravaju opojnu vinsku aromu i iznimno pitak okus naše Komovice. 

Udio alkohola: 40%

Idealna temperatura: -

Dostupni volumeni: 0,5 l i 1,0l

Preporuka konzumacije: 

Konzumira se rashlađena

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

COPYRIGHT © 2019 - DVORSKA VINA SOSKIC D.O.O - SVA PRAVA PRIDRŽANA