OLD

SELECTION

Vino istinske i duboke ljepote, biser Plešivice, oduševljava svojom prekrasnom zelenkastožutom bojom, još više onom nježnom, najplemenitijom, čarobnom sortnom aromom karakterističnom, osebujnom i čuvenom samo za njega, kralja bijelih vina i u godinama koje dolaze ne treba ići na Rajnu, ona sada teče Plešivicom.

Sorta: Rajnski Rizling

Vinograd: Gorička

Položaj: Jug

Nadmorska visina: 300m

Uparivanje s hranom: Odlično pristaje sa orijentalnom i kineskom kuhinjom. 

Temperatura serviranja:

10-12 C

RIESLING

Vinski je ljepotan, koji iz čaše blista elegantnim rubinskim sjajem i dok vam raskošna, izrazita i bogata sortna aroma uzbuđuje čulo njuha, osjećate maline, jagode i trešnje koje se mješaju sa ružama i ljubičicama, stvarajući savršen sklad i opijajući vas najzavodljivijim mirisom od svih mirisa ovog čudesnog i magičnog vina.

Sorta: Pinot crni

Vinograd: Rebra

Položaj: Jugozapad

Nadmorska visina: 250m

Uparivanje s hranom: Odlično pristaje uz jela od divljači, peradi i masniju plavu ribu.

Temperatura serviranja: 15-18 C

PINOT NOIR

Osebujno i snažno vino vrijedno poštovanja i divljenja, predivne zlatnozelene boje razigrane sa savršenom svježinom i bistrinom u kojoj se svjetlost preljeva stvarajući dojam da je ta plemenita tekućina živa. Vino puno temperamenta razbacuje se svojom snagom i otvara trezore lijepih uspomena i puteve istinskih užitaka.

Sorta: Sauvignon blanc

Vinograd: Gorička

Položaj: Jug

Nadmorska visina: 300m

Uparivanje s hranom: Odlično pristaje uz marinirane inćune i srdele, bijelu ribu sa žara s maslinovim uljem, salate s kozjim sirom i šaroge.

Temperatura serviranja: 11-12 C

SAUVIGNON

Toplo puno vino, nježne i bogate arome, međutim vrlo moćne snage. Vino vrijedno poštovanja i divljenja i kada ga se konačno usudite kušati, ovaj plemeniti princ koji stoluje u veličanstvenim amfiteatrima Plešivice, zarobit će vam oko i nos, a usta ispuniti opojnošću i neprimjetno vas okružiti finom mrežom svoje magije te izazvati želju za ponovnim pijenjem.

Sorta: Sivi pinot

Vinograd: Gorička

Položaj: Jug

Nadmorska visina: 300m

Uparivanje s hranom: Odlično pristaje uz plodove more i laganu tjesteninu.

Temperatura serviranja:

10-12 C

PINOT GRIS

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

COPYRIGHT © 2019 - DVORSKA VINA SOSKIC D.O.O - SVA PRAVA PRIDRŽANA