OLD

SELECTION

Linija Old selection vinarije Šoškić u sebi nosi najbolje od Plešivice ali i svjetske vinske scene. Dolazi s jugozapadnog položaja Gorička, iz prvih vinograda vinarije starosti 25 godina, najboljih godina vinograda! Vina osmišljena da ugode svakom potrošaću koji traži više od još jedne dobre čaše vina. Old selection vinarije Šoškić povesti će vas putem svjetske vinske scene i glamura. Zavodljiva i osvježavajuća, u nekim trenucima jednostavno senzacionalna.

Vino istinske i duboke ljepote, biser Plešivice, oduševljava svojom prekrasnom zelenkastožutom bojom, još više onom nježnom, najplemenitijom, čarobnom sortnom aromom karakterističnom, osebujnom i čuvenom samo za njega, kralja bijelih vina i u godinama koje dolaze ne treba ići na Rajnu, ona sada teče Plešivicom.

Sorta: Rajnski Rizling

Vinograd: Gorička

Položaj: Jug

Nadmorska visina: 300m

Uparivanje s hranom: Svinjski file, bijela marinirana riba, srednje masni sirevi poput gaude

Temperatura serviranja:

10-12 C

RIESLING

Vinski je ljepotan, koji iz čaše blista elegantnim rubinskim sjajem i dok vam raskošna, izrazita i bogata sortna aroma uzbuđuje čulo njuha, osjećate maline, jagode i trešnje koje se mješaju sa ružama i ljubičicama, stvarajući savršen sklad i opijajući vas najzavodljivijim mirisom od svih mirisa ovog čudesnog i magičnog vina.

Sorta: Pinot crni

Vinograd: Gorička

Položaj: Jugozapad

Nadmorska visina: 250m

Uparivanje s hranom: Patka, teleća jetrica sa žara, plava riba

Temperatura serviranja: 15-18 C

PINOT NOIR

Osebujno i snažno vino vrijedno poštovanja i divljenja, predivne zlatnozelene boje razigrane sa savršenom svježinom i bistrinom u kojoj se svjetlost preljeva stvarajući dojam da je ta plemenita tekućina živa. Vino puno temperamenta razbacuje se svojom snagom i otvara trezore lijepih uspomena i puteve istinskih užitaka.

Sorta: Sauvignon blanc

Vinograd: Gorička

Položaj: Jug

Nadmorska visina: 300m

Uparivanje s hranom: Tradicionalni zagorski doručak s sirom i vrhnjem, tjestenina s 4 vrste sira ili carbonara

Temperatura serviranja: 11-12 C

SAUVIGNON

Toplo puno vino, nježne i bogate arome, međutim vrlo moćne snage. Vino vrijedno poštovanja i divljenja i kada ga se konačno usudite kušati, ovaj plemeniti princ koji stoluje u veličanstvenim amfiteatrima Plešivice, zarobit će vam oko i nos, a usta ispuniti opojnošću i neprimjetno vas okružiti finom mrežom svoje magije te izazvati želju za ponovnim pijenjem.

Sorta: Sivi pinot

Vinograd: Gorička

Položaj: Jug

Nadmorska visina: 300m

Uparivanje s hranom: Crni rižoto, puretina ispod peke, teleći obraz

Temperatura serviranja:

10-12 C

PINOT GRIS

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

COPYRIGHT © 2019 - DVORSKA VINA SOSKIC D.O.O - SVA PRAVA PRIDRŽANA