LENGTHY BUT ESSENTIAL TO GET THE PUREST ESSENCE...
Destilacija se vrši neposredno nakon prvog pretoka, ovisno o godini, od prosinca do veljače. Vino koje destiliramo još uvijek je mutno i sadrži ostatke finog vinskog taloga punog raspadnutih stanica kvasca radi dobivanja intezivnijih i snažnijih aroma.
Za destilaciju koristimo tradicionalne bakrene kotlove, poznate kao "alambic charentais", još uvijek neprikosnovene i nezamjenjive u proizvodnji vinjaka. U kompleksnom procesu destilacije, vino destiliramo dva puta te je kontrola cijelog postupka od vitalne važnosti za kvalitetu dvora.
THRIVE IN MAKING FINE BRANDY THAT ENRICH THE TASTE&SOUL...
U tijeku svake destilacije odbacujemo glavu destilata i rep destilata, a uzimamo samo srce vinskog destilata. Onaj najsnažniji, najaromatičniji, najčišći, najbistriji dio tekućine, nazvan u domovini cognaca eau-de-vie ("voda života") ili kako smo ga mi nazvali "heart of wine" našeg dvora.
U Dvoru smo dosljedni i vjerni suvremenim, dugotrajnim i zahtjevnim metodama destilacije, jer su oni jedini način za dobivanje elegantnog i dugotrajnog "heart of wine" koji će jamčiti konzistentnost i stil dvor te te može ostariti u našim podrumima godinama ili cak desetljećima.
COPYRIGHT © 2019 - DVORSKA VINA SOSKIC D.O.O - SVA PRAVA PRIDRŽANA