top of page

UZGOJ

U SURADNJI S PRIRODOM

BUILT WITH PASSION FOR WINEMAKING AND RESPECT FOR THE LAND...

Sve počinje iz loze, nastavlja sa grožđem koje je srce i duša svakog vinjaka, pa tako i Dvora. Ovo plemenito voće svake godine oduševljava iznova, dajući Dvoru izuzetne, plemenite arome. Tajna prepoznatljive istančanosti i unikatnih karakteristika Dvora leži u izboru više sličnih, a opet posebnih sorti i izuzetnom tlu na kojem loza raste. Za Dvor uzimamo samo grožđe iz starih nasada vinograda, loza starijih od 50 godina i sortama koje na tlu Plešivice rastu stotinama godina unazad, za koje slobodno možemo reći da su tu pristune oduvijek.

branimir-balogovic-jglTcdAuNGg-unsplash

IN COLLABORATION WITH NATURE...

 

Klima i tlo Plešivice, položaj vinograda karakterizira izuzetno laporasto, šljunkovito i škrto tlo sa puno sunčanih dana i dovoljno kiše, dovodeći grožđe do savršenog dozrijevanja. Sorte grožđa koje se koriste u našem Dvoru pretežno su plemenka, kraljevina, šipelj, lipovina, belina i graševina koje karaktetizira povišen sadržaj kiselina i nižih šećera, kroz povijest dokazanim važnim čimbenicima za kvalitetu vinjaka.

rafaella-prado-xcgeiXjIRC0-unsplash (1).

Berba se odvija nakon ljetnih vrućina, između kraja rujna i početka listopada. Svaki grozd je pažljivo i nježno ubran marljivim rukama lokalnih težaka što dodatno doprinosi stilu kuće Dvor. Grožđe se bere u balansu zrelosti i kiselosti, najpovoljnijem za proizvodnju vinjaka. Grozdovi se nježno pritisnu, a sok ostavi da fermentira pet do sedam dana. Dobiveno je mlado bijelo vino, s alkoholnom komponentom od 8 do 10 posto, suho i kiselo, nebistreno, bez dodanih šećera, mutno, savršeno za destilaciju.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

COPYRIGHT © 2019 - DVORSKA VINA SOSKIC D.O.O - SVA PRAVA PRIDRŽANA

bottom of page